Ajankohtaista: 2019

17.12.2019 TÄÄLTÄ TULLAAN, ELÄMÄ!

Ponteva poikatrio, "Tupu", "Hupu" ja "Lupu" näki päivänvalon varhain tiistaiaamuna. Kaksi pojista on väritykseltään musta-hopeita ja yksi on musta. Tämä ei ollut yllätys, sillä Luna-emän isä on musta. Pennut voivat hyvin, uni ja ruoka maistuvat. Luna-emä hoitaa poikakatrasta ensiluokkaisesti.


Rauhaisaa Joulua & Hyvää Uutta Vuotta 2020!


TÄHTIHETKIÄ VUONNA 2019

Dumond Black Joy Of Life “Martta”RTK1
Dumond Black Jazzbird “Iiris”FI MVA
Big Paw´s Made In Heaven “Lumi”FI & LT MVA
Big Paw´s One Man Army “Voitto”EE JMVA
Cheantake Unchained “Diva”EE JMVA & TLNJW-19 & TLNW-19 PÄÄERIKOISNÄYTTELY BIS 3 JUNIOR
Crazy Girl Grasant “Li”LT & BALT MVA
Libenzverg Akura Prestige “Hema”EE & LV JMVA
Silver´WinhuntersAlsephina “Olya”PÄÄERIKOISNÄYTTELYN BIS1 PENTU VIRO BIS3 PENTU
Star´s Of White Night Iseland “Alina”POHJ & FI & DK & SE & NO & EE & LV & LT & BALT MVA & TLNW-19 & EEV-19
Willy Lee Frosted Ohio Star “ Åsa”FI & EE & LV MVA
Lynxfelsen Bando “Jare”IGP2 & IGP3

7. – 8.12.2019 HELSINKI WINNER 2019 & VOITTAJA 2019 NORD & INT

Vuoden 2019 viimeiset näyttelyt pidettiin perinteisesti Helsingin Messukeskuksessa. Monen vuoden perinteitä noudattaen Team –Dumond osallistui näyttelyihin parin koiran kanssa. Kerrankin olimme osanneet olla järkeviä ja ilmoittaa näyttelyihin vai kaksi koiraa. Näin varmistimme itsellemme pitkät yöunet ja rauhalliset aamut. Tiedossamme oli, Hotelli Kalastajatorpan (majoituspaikkamme tällä kertaa) mahtavan laaja aamiainen ja kuninkaallinen aamiaispalvelu.

Pientä jännitystä itse näyttelyihin tuotti aikataulut ja tuomarimuutokset, mutta niistäkin selviydymme upeasti hyvän joukkuepelimme avulla, vanha lause ”Tiimi on yhtä vahva kuin sen heikoin leikki” on tosiasia tässäkin harrastuksessa.

8.12. VOITTAJA 2019 INT.

Silver´WinhuntersAlsephina ”Olya”
JUN ERI2 SA PN4
Tuomarina Anneli Alfthan

Star´s Of White Night Iseland “Alina”
VAL ERI4 SA
Tuomarina Juta Haranen, Viro

7.12. HELSINKI WINNER 2019 NORD

Silver´ WinhuntersAlsephina “Olya”
JUN ERI3
Tuomarina Päivi Takkinen

Star´s Of White Night Iseland “Alina”
VAL ERI4
Tuomarina Ivan Vasilijevic, Serbia


15. – 16.11.2019 LILLESTRøM NORD, NORJAN VOITTAJA & INT. NORJA

Haastavaa se oli, niin kuin oli odotettavissa. Teimme kyllä kaikkemme, se ei näyttelypäivinä riittänyt kuin pn4 ja pn2 sijoituksiin. Paras narttu 4 ja hopea (paras narttu 2) ei ole häpeä, olkaamme ylpeitä tästä suorituksesta. Urheilutermein kuvailtuna tunnelmiamme viimeisen näyttelypäivän jälkeen.

Rouvat Nurmela & Pitkänen saivat hullun päähän piston lähteä marraskuiseen Norjaan, tämä oli tietenkin pakko toteuttaa, kun se kerran oli mieliin päästetty ja ääneen lausuttu. Ei muuta kuin matkaa suunnittelemaan, tällainen siitä tuli autolla Noormarkku –Turku, Viking Grace, Turku - Tukholma, 520 km ajoa Ruotsin läpi Lillestrømiin, kolme yötä hotellissa, kaksi hyvin järjestettyä näyttelyä, 520 km ajoa takaisin Tukholmaan, muutaman tunnit unet hotellissa, Viking Grace, Tukholma - Turku ja takaisin Noormarkkuun.

Ensi vuonna uudestaan, eikö vain Eija. :)

Urheilijoilla on tapana suoritustensa jälkeen kiittää heille tärkeitä henkilöitä. Tässä minun kiitokseni: Ensimmäinen kiitos menee miehelleni Jussille. Toinen kiitos kuuluu Eijalle, Alinan trimmauksista ja esittämisistä. Kolmas henkilö, jota haluan kiittää, on Alinan kasvattaja. Viimeiset kiitokset menevät Göran Åkessonille kauniista viestistä.

Pe 15.11
Star´s Of White Night Iseland “Alina”
VAL ERI2 SA PN4
Tuomarina Jul Hamlot, Norja

La 16.11
Star´s Of White Night Iseland “Alina”
VAL ERI2 SA PN2 VARACACIB
Tuomarina André Van Den Broek, Hollanti


10.11.2019 JYVÄSKYLÄ INT

Oranssin värisävyjä aistitaan, kun näköjärjestelmän pääosin punaiselle ja osittain vihreälle valolle herkät verkkokalvon tappisolut ovat aktiivisia.

Oranssi on ollut päävärinä Alinan viimeisen cacibin "metsästyksessä". Tänäänkin napsahti se oranssinen vara-cacib. "Metsästys" jatkuu, eiköhän se sieltä jonain kertana tule, se valkoruusukkeinen cacib.

Star´s Of White Night Iseland "Alina"
VAL ERI2 SA PN3 VARA-CACIB

Tuomarina Harri Lehkonen, Suomi


9.11.2019 JYVÄSKYLÄ NORD

Yksi tämän vuoden tavoitteista on saavutettu Alinan kanssa, nordsert Suomesta. Kiitos Amanda, Alinan ammattitaitoisesta esittämisestä. Teidän menoa kehässä on kiva katsella.

Star´s Of White Night Iseland "Alina"
VAL ERI1 SA PN1 NORDSERT VSP

Tuomarina Monica Vikner-Stafberg, Ruotsi


3.11.2019 BH, IGP 1-3, SPL ry, PORI

“Jippikayjei, Jippikayjei, Jippikayjei”, Jare teki sen. Tämä oli Jaren kolmas kisa ja samalla tämän vuoden viimeinen kisa. Osallistumisoikeus SPL IGP SM -2020 tuli samalla lunastettua.

LynxfelsenBando ”Jare”
IGP3 (A92, B91, C92, ”a5”)

Tuomarina Keijo Kodis
Maalimies Tuomas Österbacka


26.10.2019 RIIKA INT, LATVIA BALTIC WINNER 2019

Lyhyestä virsi kaunis, lokakuisessa Riikassa tuli piipahdettua.

Star´s Of White Night Iseland “Alina”
VAL ERI1 SA PN2 VARCACIB

Silver´Winhunters Alsephina “Olya”
JUN ERI2

Tuomarina rodun erikoistuomari Nikša Lemo, Kroatia


12. - 13.10.2019 VALMIERA, LATVIA

Gore-Tex on taivaanlahja meille koiran omistajille. Sen veden- ja tuulenpitävyys jalkineissa ja takissa oli tarpeen Valmieran sateisessa viikonlopussa. Oikealla varustuksella tästäkin koiranilmasta selvisimme. Onneksi emme ole Erjan kanssa sokerista, koiria sade ei tuntunut haittaavan. Lauantaipäivän runsaan tunnin sadetauon aikana ehdimme tutustua lähiseudun kartanoon ja sen syksyiseen tilukseen. Upeita maisemia yritimme tallentaa mieliimme ja puhelimen kuvagalleriaan. Matka oli onnistunut majoituksen, ruokailun ja tulostenkin puolesta. Kiitos Riitta-Leenan ravintolavinkistä! Kurpitsarisotto oli taivaallista, kanssaruokailijoiden annoskateus oli aistittavissa.

La 12.10.

Silver´Winhunter Alsephina "Olya"
JUN ERI1 SA PN2 JUNSERT ROPJUN

Big Paw´s One Man Army "Vode"
AVO ERI1 SA PU2 SERT

Tuomarina Olga Kotelnikova, Venäjä

Su 13.10.

Silver´Winhunters Alsephina "Olya"
JUN ERI1 SA PN4 JUNSERT ROPJUN

Tuomarina Sergio Fournier Gual, Espanja


25.9. 2019 RALLY-TOKOEPIKSET

Täytyyhän sitä kokeilla, osaanko vielä kouluttaa koiraa. Viime koulutus- ja kilpailukerroista on aikaa ainakin 20 vuotta, apuohjaajana toimimista ei lasketa tähän mukaan. Olen treenannutrally-tokoa Willy Lee Frosted Ohio Star ”Åsan” kanssa loppukesästä asti tavoitteellisemmin ja nyt uskalsimme ottaa osaa rally-tokoepiksiin.

Rata oli mielenkiintoinen ja haasteellinen. Virheitä tuli tehtyä ohjaajana ja koiran asennoissa tulee olla tarkempi ja taluttimen käyttöä tulee opiskella paremmin, mutta suunta on oikea. Tuomarin kannustava palaute oli päivän parasta antia, erityisesti maininta ”Åsan” iloisesta seuraamisesta häntä heiluen.

Kiitos Rally-toko Ladyt, ilman teitä ja teidän opastusta, neuvontaa ja vinkkejä ei olisi rally-toko –”Åsaa”.


21. - 22.9.2019 TALLINNA NAT. & INT. VIRO

Voi näitä Tallinnan satama-alueen ja keskustan tietöitä, kaikki reitit olivat muuttuneet sitten viime kerrasta. Liikennemerkkiä siellä ja täällä, kaistaopasta, sulkunauhaa ja –pylvästä oli reitin varrella enemmän kuin tarpeeksi. Jännitystä lisäsivät vielä nämä virolaiset kamikaze-autoilijat, kaikesta huolimatta pääsimme hotellille kolaroimatta ja eksymättä.

La 21.9. NAT.

Lauantaina kehässä pyörähti vain ”Olya”. Pikkulikka jaksoi hyvin ja vaativan tuomarin arvostelu oli oikeudenmukainen.

Silver´ WinhuntersAlsephina ”Olya”
JUN ERI2

Tuomarina Calin Margineanu, Romania

Su 22.9. INT.

Sunnuntain kääpiösnautsereiden kehä oli merkattu alkavaksi vasta klo 13:40. Tämä mahdollisti myöhäisemmän heräämisen, lenkityksen ja föönäykset, mutta loi painetta laivaan ehtimiselle. Toivottavasti aikataulu pitää ja kehä ei ole myöhässä. Pahin pelko tuli toteen, kehä oli yli tunnin myöhässä, kääpiösnautserit siirrettiin toiseen kehään ja arvostelu pääsi alkamaan.

Silver ´WinhuntersAlsephina ”Olya”
JUN ERI1 SA PN1 JUNSERT JUNROP ROP

Star´s Of White Night Iseland “Alina”
VAL ERI3 SA PN3

Tuomarina Juta Haranen, Viro

35 min jäi ajoaikaa kehän jälkeen satamaan. Onneksi nykyaikanaon olemassa sähköinen lähtöselvitys, satamassa hienot digitaaliset opastetaulut ja portit ja olimme laivassa juuri oikeaan aikaan.


8.9.2019 HELSINKI NORD

Kutsu kuului Let´s go to Helsinki ja me noudatimme kutsua. Eija oli onnistunut jälleen kerran varaamaan teltalle hyvän paikan, kiitos Eija. Tuomarinkylän vinttikoirakeskuksen ainoat ongelmat ovat postimerkin kokoinen parkkipaikka ja teltta-alueen pienuus. Se olennainen eli kehät, kulkureitit ovat kunnossa tässä näyttelypaikassa. Näyttelypäivä päättyi hienoon tulokseen, ”Heta-Maya” valittiin 6. parhaan joukkoon ryhmäkilpailussa 2. ryhmässä. Harmi, että tuomari päätyi ns. isoihin rotuihin lopullisessa valinnassa. Ilossa suin ajelimme kotiin ja yhteen ääneen totesimme mukava reissu jälleen kerran.

Kiitos Virpi suussa sulavasta ”Tazin” valiokakusta, toivottavasti pian maistelemme joukolla ”Voiton” valiokakkua.

Big Paw´s One Man Army “Voitto”
AVO ERI1 SA PU3 VARASERT

LibenzvergAkuraPrestige “Heta-Maya”
JUN ERI1 SA PN1 SERT NORD SERT ROP

Tuomarina Angel Maestro Lafuente, Espanja

Star´s Of White Night Iseland “Alina”
VAL ERI1 SA PN2 VARA-NORD SERT

Tuomarina Kaisa Metteri-Gold


24. - 25.8.2019 HAAPSALU, VIRO

Mikä loistava ja onnistunut viikonloppu meidän "Hemalla" on ollut Haapsalussa Virossa. Lauantaina "Hema" oli ROP (12 musta-hopeaa) ja lopulta RYP 4. BIS Junior -kisassa "Hema" pääsi jatkoon 2. ryhmästä, mutta ei sijoittunut neljän parhaan joukkoon.

Sunnuntaina "Hema" oli VSP, saaden viimeisen junioriserttinsä EE JMVA titteliin. Tämä myötä "Heman" tittelirivistöön liitettään myös LV JMVA.

Suurkiitokset Eija, "Heman" esittämisestä
Suurkiitokset Ghita, "Heman" trimmauksista
Suurkiitokset Piia ja Päivi, "Heman" hyvästä hoidosta Virossa
Suurkiitokset "Heman" perhe

La 24.8.2019
Liebenzverg Akura Prestige "Hema"
JUN ERI1 SA PN1 JUNSERT JUNROP ROP RYP4

Tuomarina George Schogol, Georgia

Su 25.8.2019
Libenzverg Akira Prestige "Hema"
JUN ERI1 SA PN1 JUNSERT JUNROP VSP

Tuomari Nikola Smolic, Kroatia


25.8.2019 HARJAVALTA, RYHMÄ 2

Pikku -Olyan (nippa nappa 9 kk) ensimmäinen virallinen näyttely sujui mainiosti. Nuorena kun aloittaa misseilyn, ei ikinä tiedä mihin se johtaa iän karttuessa. Joka tapauksessa tästä on hyvä jatkaa.

Silver´Winhunters Alsephina "Olya"
JUN ERI2 SA PN3
(16 musta-hopeaa)

Tuomarina Eva Eriksson, Ruotsi


28.7.2019 PORI KV

Kuumakin kuumempi Pori Ravirata oli kansainvälisen koiranäyttelyn areenana, eräät nauttivat ja toiset kärvistelivät ja kärsivät kuumuudesta.

Hellepäivän tulokset lämmittivät.

Silver Winhunter Alsephina " Olya"
PEN 1 KP ROP -PENTU

Willy Lee Frosted Ohio Star " Åsa"
AVO ERI2 SA (PN5)

Big Paw´s One Man Army " Voitto"
NUO ERI3

Star´s Of White Night Iseland "Alina"
VAL ERI1 SA PN1 CACIB VSP

Tuomarina Sergio Pizzorno, Uruguay

Kansallisena sauna- ja unikeon päivänä 27.7.2019 saimme vieraita pääkaupunkiseudulta ja Italiasta, mikä olikaan ihanampaa kuin viettää kesäpäivää mökillä saunoen, uiden ja grilliherkuista nauttien.


13. - 14.7.2019 PLUNGE, LIETTUA

#mukavaviikonloppu#, #kaksikärpästäyhdelläiskulla#, #ikäjaoppikaikkea# #tuomarimuutos#, #ala-arvoistatuomarointia#

La 13.7.2019

Crazy Girl Grasant "Li"
VAL ERI1 SERT N ROP
Uusi Liettuan ja Balttian valio

Willy Lee Frosted Ohio Star "Åsa"
AVO ERI2

Star´s Of White Night Iseland "Alina"
AVO ERI1 SERT N VSP
Uusi Liettuan ja Balttian valio

Tuomarina Galyna Kalinichenko, Ukraina

Su 14.7.2019

Willy Lee Frosted Ohio Star "Åsa"
AVO ERI3

Tuomarina Sergii Slukin, Ukraina


7.7.2019 BH, IGP 1-3 , SPL ry, PORI

"Kuka muu muka" kuin Jare taisteli hyväksytyn tuloksen IGP2:ssa.

Lynxfelsen Bando "Jare"
IGP2 (A70, B 78, C96, a5)
Tuomarina: Vesa Laaksonen
Maalimies: Ari Lahtinen


29. - 30.6.2019 IMAVERE, VIRO

Saimme nauttia naapurimaan matkailusta parhaimmillaan Imaveressä. Hotelli oli täyden kympin valinta, iso huone, upea kylpyhuone, hyvin toimiva ilmastointi ja yleinen siisteys. Lenkitysmaastot olivat heti hotellin ovesta ulos astuessa, hoidettuja puistoja ja niittyjä oli silmän kantamattomiin.

Pieni miinus tuli ruokailumahdollisuudesta. Imaveressä on vain yksi ravintola, valitettavasti siellä oli sekä perjantaina että lauantaina 20 hengen tilaus. Näiden tilausten myötä keittiö oli täystyöllistetty, eli muille asiakkaille ei pystytty valmistamaan ruokia. Onneksi Imavere Pizzakioski tarjosi nälkäisille maukkaita pannupitsoja ja Selveristä sai ostaa Coca-Cola zeroa. Nälkäisiksi emme jääneet.

Myös järjestelyiden ja tulosten kannalta näyttelyt olivat täyden kympin näyttelyitä.

Su 30.6.2019
Willy Lee Frosted Ohio Star "Åsa"
AVO ERI1 SA PN1 SERT ROP
Uusi Viron muotovalio

Tuomarina Iraida Pirogova, Venäjä

La 29.6.2019
Silver´Winhunters Alesphina "Olya"
PEN 1 KP ROP BIS3-PENTU

Willy Lee Frosted Ohio Star "Åsa"
AVO ERI2

Star´s Of White Night Iseland "Alina"
AVO ERI1 SA PN1 SERT ROP
Uusi Viron muotovalio

Tuomarina Annette Bystrup, Tanska


16.6.2019 TAMPERE, RYHMÄ 2

Maanantaina vietettiin "Alinan" 2-vuotissynttäreitä ja sunnuntaina juhlittiin uunituoretta Suomen muotovaliota. Tämän ns. viimeisen sertin myötä "Alinasta" tulee myös Tanskan, Ruotsin, Norjan, Pohjoismaiden ja Latvian muotovalio.

Kaunis kiitos Jussi, Petra, Luidmila, Johanna, Amanda, Aleksandra, Eija, Johanna, Kikko, Urheilukoirahieroja Johanna Pelli ja "Alinan" arvostelleet tuomarit. Ilman teitä "Alinan" huikea menestyminen ei olisi ollut mahdollista.

Star´s Of White Night Iseland "Alina"
AVO ERI1 SA PN1 SERT ROP
Uusi Suomen muotovalio

Tuomarina Ville Meronen


8.6.2019 PÄÄERIKOISNÄYTTELY, MARKETAN PUISTO ESPOO

Logistiikka-termiä käytetään yleisesti, kun puhutaan henkilöiden ja tavaroiden kuljetuksesta ja tavaroiden varastoinnista, ja nämä toiminnot ovatkin usein näkyvin osa organisaatioiden logistisia toimintoja.

Meidän logistiikka pääerikoisnäyttelyä ajatellen oli huolella mietitty ja suunnitelma toimi. Ensimmäinen pysähdys oli Kenkämaailma Oy:n 30-vuotissynttärit Humppilassa. Onnittelut vielä kerran ja 40-vuotisjuhlaa odotellaan. Seuraavana oli vuorossa Karkkilan Eläintarvikkeen pysäkki. Sieltä kyytiin ruokasäkit ja erikoisnäyttelyn palkinnot. Tämän jälkeen matka jatkui joutuisasti kohti Jorvasta, jossa Voitto sai näyttelytrimmin. Seuraavaksi oli aika hiljentää kurnivat vatsamme, Kotipizza hoiti tehtävän nopeasti. Neljänneksi ja viimeinen pysähdys oli Hotelli Korpilampi. Koirat ja tavarat huoneisiin. Takaisin ja autoon ja matka jatkui Marketan puistoon. Näyttelytelttojen pystytys, kehien rakentaminen ja voikukkien nyppiminen, sitä talkoolaiset tekivät seuraavan päivän näyttelyä varten. Kello 20.10 Amandan ja Aleksandran hakeminen valtatie 2 Vihdin linja-autopysäkiltä ja vielä ajo hotellille, iltapalalle ja nukkumaan. Petra oli ajanut yöllä työpaikkansa 60-vuotisjuhlista Tampereelta Korpilammelle. Aamiaisella koko team oli kasassa.

Tänäkin vuonna sää suosi näyttelyä, aurinko paistoi ja oli kuuma. Joidenkin mielestä jo liiankin kuuma. Palkintotuomareina toimivat kasvattajatuomarit Katerina Cechova, Tanskasta (musta ja pippuri&suola) ja Kent Olsen, Norjasta (musta-hopea ja valkoinen).

Päivän huipputuloksesta vastasi nuori Silver Winhunter Alsephina "Olya"
"5 months, beautiful shaped bitch. Excellent head and expression. Beautiful overall picture for her ages. Good neck, topline. Already very well developed chest. Good angulations in front and back. Moves well. Excellent coat for age. Very promising".
PEN 1 KP ROP PENTU BIS1-PENTU

Cheantake Unchained "Diva"
JUN ERI1 SA PN2 VARASERT ROP-JUNIOR BIS3-JUNIOR

Big Paw´s One Man Army "Voitto"
NUO ERI1 SA PU2 VARASERT

Star´s Of White Night Iseland "Alina"
AVO ERI1

Auto pysähtyi lauantai-iltana kotipihaan klo 21:45. Kiitos Jussi kotona olevien koirien hoidosta, ilman sinua tämä harrastaminen ei olisi mahdollista.


2.6.2019 ESTONIA SCHNAUZER CLUB SPECIALTY SHOW, VIRO

Miten nämä ilmat voivat muuttua näin nopeasti. Eilen nautimme auringosta ja lämmöstä. Tänään kaipasimme untuvatakkia, pipoa ja hanskoja. Kylmä ja puuskainen tuuli pureutui luihimme asti. Oikealla asenteella tästäkin selviää ja Alinan hieno menestys lämmitti mieltä.

Star's Of White Night Iseland "Alina"
AVO ERI1 SA PN1 VSP ISPU-SA

Tuomarina Dina Korna, Viro


1.6.2019 VIRON VOITTAJA, VIRO

Eläköön digiaika ja sen taitavat käyttäjät! Keskiviikkona käytiin passikuvissa, torstaina poliisilaitoksella annettiin hakemukseen sormenjäljet ja perjantaina passin sai noutaa matkan varrelta.

Näyttely järjestettiin hyväksi havaitulla Luige Baasilla. Kehät olivat isoja, teltoille riitti aluetta, ravintolateltoista löytyi herkullista syötävää ja erilaiset ostosparatiisit olivat hyvin edustettuna.

Kääpiösnautserit arvosteli uusi rodun tuomari Erika Häkkinen Suomesta. Hän arvosti hyvin liikkuvaa ja oikean temperamentin omaavaa kääpiösnautseria.

Star's Of White Night Iseland "Alina"
AVO ERI1 SA PN1 CACIB VSP EEV-19

Tuomarina Erika Häkkinen, Suomi

Tällä kertaa meidän taitava ravintolaspesialisti Johanna ei päässyt mukaan, joten jouduimme itse etsimään iltaravintolan. Hyvin Eija tehtävässä onnistui. Voimme lämpimästi suositella.

Ristorante AMALFI.
An authentic Italian restaurant located in the beating heart of old town Tallinn where you can enjoy amazing freshly made food, seafood and traditional hand made pizza accompanied by superb wines from Feudi Di San Gregorio, in elegant surroundings.

Pizza oli yksi parhaimmista, mitä olen syönyt. Pienen miinuksen ravintola saa asiakaspalvelusta. Kolme erillistä laskua sai aikaan suurta nikottelua.


30.5.2019 MATCH SHOW, PORI

Kerran vuodessa teemalla, osallistuimme Toejoen kentällä järjestettävään match show´hun. Tämä oli samalla kenraaliharjoitus tulevaan rodun erikoisnäyttelyä silmällä pitäen.

Cheantake Unchained "Diva"
Pienet aikuiset punainen, Punaisten 1 ja BIS 1

Silevr´Winhunters Alsephina "Olya"
Pienet pennut sininen

Tuomarina Susanna Peltomaa-Haapaniemi & Sanni Pekkola-Uoti


26.5.2019 TROMSSA INT. NORJA

Nyt huudetaan, - ihanaa Alina, ihanaa!

Star´s Of White Night Iseland "Alina"
AVO ERI1 SA PN1 SERT CACIB ROP

Tuomarina Rolf Blessing, Saksa

Willy Lee Frosted Ohio Star "Åsa"
AVO ERI2 SA PN3 VARASERT

Tuomarina Ricky Lochs-Romans, Alankomaat


19.5.2019 RAUMA

Se on siinä! Iiris on uusi Suomen muotovalio.

Terhi & Jarkko
Amanda & Aleksandra & Johanna
Petra & Jussi
KIITOS!

Dumond Black Jazzbird "Iiris"
AVO ERI1 SA PN1 SERT ROP
Uusi Suomen muotovalio!

Willy Lee Frosted Ohio Star "Åsa"
AVO EH3

Tuomarina Karl-Erik Johansson, Ruotsi

Photo: Tiina Puisto


12.5.2019 HELSINKI INT.

Äitienpäivä
J.V. Snellmanin päivä
suomalaisuuden päivä

Tänäkin vuonna Äitienpäivää juhlimme jo lauantaina vanhempieni luona, kiitos maistuvista tarjoiluista Krista.

Itse Äitienpäivänä huristimme Helsingin Tuomarikylän Royal Canin Show´hun. Superkiitos Eija, kun olit jaksanut lähteä jo lauantaina pystyttämään telttaa kehän laidalle. Teltta oli enemmän kuin tarpeen, ilma oli kylmä kuin ryssän helvetissä. (Tämä tulkinta esiintyy myös Tuntemattomassa sotilaassa, jossa Rahikainen koputtaa kaatuneen venäläisen kypärää kiväärinpiipulla ja sanoo: "Halloo. Sanohan onko siellä ryssän helvetissä kylmä?")

Untuvatakille, toppahousuille, pipolle ja hanskoille oli taas käyttöä.

Kylmyydestä huolimatta koirat esiintyivät hyvin tiukan tuomarin katseen alla.

Willy Lee Frosted Ohio Star "Åsa"
AVO ERI1

Star´s Of White Night Iseland "Alina"
NUO ERI1 SA PN3 VARASERT

Tuomarina Regina Blessing, Saksa


5.5.2019 TAMPERE INT.

Taas kukonlaulun aikaan ylösnousu ja koirien ulkoilutus, ruokinta, pesu ja föönaus. Näinhän jokainen näyttelyaamu alkaa meillä.

Matka Tampereelle sujui tällä kertaa keväisessä säässä, eilinen lumi oli sulanut pois, aurinko paistoi ja matka joutui.

Willy Lee Frosted Ohio Star ”Åsa”
AVO EH2

Star´s Of White Night Iseland “Alina”
NUO ERI1 SA PN1 SERT CACIB VSP

Tuomarina Markku Kipinä


4.5.2019 TAMPERE NORD

Matkasimme läpi tuulen ja tuiskun kohti Tampereen Messukeskusta. Aamulla piti hieraista parikin kertaa silmiä ja oikein nipistää itseä, onko tämä totta! Maassa oli lunta 4 cm ja uutta satoi taivaan täydeltä. Kalenteriin vilkaisu kertoi lauantai 4.5., Roosa, Rosa ja Ruusu viettävät nimipäiviään ja keli oli kuin lokakuussa. Runsaan 1½ tunnin ajon jälkeen olimme turvallisesti perillä.

Willy Lee Frosted Ohio Star ”Åsa”
AVO ERI1 SA PN2 VARA-SERT NORD VARA-SERT

Star´s Of White Night Iseland “Alina”
NUO ERI1 SA PN2 SERT NORD VARA-SERT

Tuomarina Simone Wachholder, Saksa


27.4.2019 KANKAANPÄÄ, RYHMÄ 2

"Den glider in
den glider in
den glider in
i mål igen
Vi ska kämpa
vi ska ge
alt det vi har
vi ska ta
gul igen"

Lumi esiintyi ensimmäisen kerran näyttelyurallaan avoimessa luokassa, tavoitteenaan saavuttaa se viimeinen sertti FI MVA arvoon, ja "Den glider in" - sieltä se tuli. Tämän tittelin myötä Lumesta tuli myös LT MVA.

Lumen näyttelyura on ollut team -työtä parhaimmillaan. Kiitos Kennel Big Paw´s, perhe -Kuusisto, Aleksandra, Amanda, Johanna, Urheilukoirahieroja Johanna Pelli, Petra ja Jussi.

Big Paw´s Made In Heaven "Lumi"
AVO ERI1 SA PN1 SERT VSP
Uusi Suomen ja Liettuan muotovalio!

Tuomarina Inge Wilsen, Belgia


14.4.2019 VAASA INT.

Yhden pysähdyksen taktiikalla jatkoin Vaasan näyttelyyn. Muutaman tunnin unet, uudet koirien pesut, föönaukset ja matkaan.

Johanna oli ajatellut kaiken hienosti valmiiksi, autoon oli pakattu kaikki mitä tarvitsimme näyttelypäivänä, minun ei tarvinnut tehdä muuta, hypätä kyytiin koirien kanssa.

Keväinen Vaasan koiranäyttely oli hyvin järjestetty. Parkkimaksussa ja –ohjauksessa oli toistakymmentä käsiparia opastamassa, minne ajaa. Kehät olivat isot ja siivouspartiot hoitivat työnsä kiitettävästi.

Willy Lee Frosted ohio Star “Åsa”
AVO ERI2 SA

Star´s Of White Night Iseland “Alina”
NUO ERI1 SA PN1 SERT CACIB VSP

Tuomarina Beata Petkevica, Latvia

Photo: Nathalie Karakko


13.4.2019 TALLINNA INT, VIRO TALLINNAN VOITTAJA 2019

Joka vuotinen äititytär-reissu Tallinnaan tehtiin perinteitä kunnioittaen shoppaillen ja koiranäyttelyyn osallistuen. Yli 20 kauppaa koluttiin läpi, ”rätei” ja ”lumpui” hypistellen. Muutama ns. järkevä ostoskin suoritettiin.

Päivän kruunasi illallinen hotellin ravintolassa isolla porukalla, juttua ja naurua meillä riitti, vaikka ravintolan taustamusiikki soi häiritsevän kovaa.

Näyttelyssä oli jaossa tämän vuoden Tallinnan Voittaja –tittelit. Koiramme saavuttivat kolme niistä. Tämän lisäksi ”Divasta” leivottiin EE JMVA.

Cheantake Unchained ”Diva”
JUN ERI1 SA PN1 JUNSERT JUNROP VSP TLNJW-19 TLNW-19
Uusi Viron Juniorivalio

Star´s Of White Night Iseland “Alina”
NUO ERI1 SA PN1 CACIB ROP TLNW-19

Tuomarina Derrik Seow, Malesia


9.4.2019 HESSU 10 VUOTTA!

Meidän koiralaumamme itseoikeutettu johtaja Hessu (Uberdorfs Heikkone) 10 vuotta.

Kiitos Katri ja Jussi, tästä raivostuttavan ihanasta "Pököpää -Hessusta".

"Pököpää" on sellainen hassun hömelö koira. Sellainen, joka tekee jotakin kummallista, vähän siinä kielletyn ja sallitun rajalla ja sitten silmät kirkkaana ihmettelee, mitä kiellettyä minä olen nyt tehnyt.


30.3.2019 LAHTI INT.

Työtäyteisen viikon päätteeksi, oli rauhoittavaa ajella ilman minuuttiaikataulua nopeusrajoituksia noudattaen Lahteen. Maistelimme matkalla Hesburgerin runsaasti mainostilaa saanutta kaurakanafilehampurilaista, joka ei tällä kertaa päässyt suosikkilistalle. Coca cola zero vei janon ilman aamuturvotusta tai päänkivistystä.

Koirien lenkityksen aikana, muistelimme historian tunteja, mitä yhteistä oli Carl Gustaf Emil Mannerheimillä ja Lahdella - sisällissota -? (Lahdesta löytyy Mannerheimintie ja Mannerheimin ratsastajapatsas).

Nukuimme kunnon yöunet, murehtimatta koirien pesua ja föönäystä. Mukana oli sopiva määrä koiria ja hyvin suunnitellut aamutoimet, takasivat meille mukavan rauhallisen aamun. Tavallisuus on usein luksusta.

Libenzverg Akura Prestige "Hema"
JUN ERI2 SA

Willy Lee Frosted Ohio Star "Åsa"
AVO ERI2 SA PN4

Willy Lee Ian White "Naka"
VAL ERI1 SA PU3

Star´s Of White Night Iseland "Alina"
NUO ERI1 SA PN1 SERT CACIB VSP

Tuomarina Luis Gorjao-Henriques, Portugali


24.3.2019 TURKU INT.

Team Dumondin kakkosryhmä matkasi koirien kanssa Turkuun.

Johannan luotsauksessa ryhmä teki hyvää tulosta. Amanda esitti Argentonero Lord Midnight Sun "Sisun", Minimaks Golden Christmas "Lunan" ja Big Paw´s One Man Army "Voiton". Aleksandra toimi huolto- ja kuvaustehtävissä.

Minimaks Golden Christmas "Luna"
AVO ERI1

Big Paw´s One Man Army "Voitto"
NUO ERI1 SA PU2 SERT VARACACIB -> CACIB

Tuomarina George Schogol, Georgia


23. - 24.3.2019 RIIKA INT. LATVIA

Miten voi olla aina näin vaikeaa ajaa meidän vakiohotelliin Riikassa. Taas tuli tehtyä ylimääräisiä mutkia ja kurveja, vaikka kolme karttaohjelmaa ohjeisti. Ehkäpä seuraavalla kerralla onnistumme ajamaan suorinta tietä. Hotellia emme halua vaihtaa sijainnin, puhtauden ja palveluhenkisyyden vuoksi.

Johanna oli löytänyt jälleen kerran meille erikoisen ravintolan lauantai-illan päivällispaikaksi, Ravintola Fazende, Nometnu iela 7. Ravintola on ulkoasultaan vanha rähjäinen puutalo ja sisältä se näyttää mummolalta. Ruoka oli taivaallista ja palvelu oli loistavaa ruoka- ja viinisuosituksineen.

Su 24.3.2019
Libenzver Akura Prestige "Hema"
JUN ERI1 SA JUNSERT PN2

Star´s Of White Night Iseland "Alina"
NUO ERI1 SA PN1 SERT CACIB ROP

Tuomarina rodun erikoistuomari Benny Blidh von Schedvin, Ruotsi

La 23.3.2019
Libenzver Akura Prestige "Hema"
JUN ERI2

Star´s Of White Night Iseland "Alina"
NUO ERI1 SA PN1 SERT CACIB ROP

Tuomarina Svetlana Kokonena, Latvia


VUODEN KÄÄPIÖSNAUTSERI 2018

Koirani osallistuivat Suomen Kääpiösnautserikerho ry:n järjestämään Vuoden Kääpiösnautseri 2018-kilpailuun. Tulokset olivat huikeat, kisapisteet saavutettiin narttujen kohdalla junioriluokista.

Kiitos Jussi, Johanna, Petra, Amanda, Aleksandra, Eija, Johanna ja monet muut, ilman Teitä emme ole mitään!

MUSTA-HOPEA NARTTU

1. Fanfara Di Monte Gentile, om.Johanna Höök-Nikanne & Henna Yli-Leppälä 137p
2. HönsetorpsFlashdance, om. Johanna Similä 93p
3. Super Play´s Wild And Lucky, om. Sabrina Snellman& Susanna Snellman 79p
4. Willy Lee Frosted Ohio Star “Åsa”, om. Katja Pitkänen & Petra Pitkänen 69p

VALKOINEN UROS

1. Jettyspoof´S Halloween King, om. Mari Pajula 85p
2. Jettyspoof´s Piece Of Cake, om.TuulaOkkola-Pajula 84p
3. Greedy Rascal´s One Of The Special, om. Heidi Kariluoma 77p
4. Jettyspoof´s Halloween Hunter, om.IlpoJokela& Sara Jokela 72p
5. Willy Lee Ian White “Naka”, om. Katja Pitkänen &Jusa Koivisto 68p

VALKOINEN NARTTU

1. Badhairday, om. Mia Puska & Maija Puska 101p
2. Star´s Of White Night Iseland ”Alina”, om. Katja Pitkänen & Petra Pitkänen 93p
3. Jettyspoof´s Showstar, om.NeaTolonen 67p


2.3.2019 JOENSUU INT.

Kiskot vievät itään. Liki 30 vuotta sitten tämä junalla reissaaminen Pori-Joensuu väli oli joka viikkoista riemua. Mitä on muuttunut VR:llä 30:ssä vuodessa vai onko mitään muuttunut. Nykyään junat ovat nopeita Pendolino–junia ravintola- ja lemmikkivaunuilla, mutta myöhässä aikatauluista niin kuin ennenkin. Kaikesta huolimatta matkamme VR:llä oli vaivatonta ja turvallista matkustamista näin talviaikaan.

Vanha kotikaupunkini Joensuu on pirteä ja kehittyvä Pohjois-Karjalan maakuntakeskus. Ihmiset ovat ystävällisiä ja välittömiä. Juttu luisti Joensuun ystäväni Eijan kanssa yhtä vuolaana kuin ennenkin, mikään ei ole muuttunut tässäkään 30 vuodessa.

Itse koiranäyttely järjestettiin ensimmäistä kertaa Joensuu Areenalla, monitoimihallissa, joka sijaitsi kävelymatkan päässä hotellistamme. Meidän mielestämme kaikki sujui näyttelyssä hienosti, vaikka somesta saimme lukea toisenlaisia kommenteja.

Star´s Of White Night Iseland ”Alina”
NUO ERI1 SA PN1 SERT CACIB VSP

Big Paw´s One Man Army ”Voitto”
NUO ERI1 SA PU1 SERT CACIB VSP

Tuomarina Livija Zizevske, Liettua


26.2.2019 SENTTI 11 VUOTTA!

Meidän rakastettu vanha rouva Sentti (Peacemaker´s Number One) täyttää jo 11 vuotta. Onneksi tuo 11 on vain numeroita. Sentti on elämänsä kunnossa. Kiitos Eija-maaria tästä tytönhupakosta!


19.2.2019 KOIRIEN SILMÄTARKASTUS, PORIN RAVIRATA

Tämä joukkotarkastuspäivä osoitti taas sen, kuinka tärkeitä nämä tilaisuudet ovat meille kasvattajille ja koiran omistajille. 33 silmäparia jäivät odottamaan seuraavaa kertaa, kaikki halukkaat eivät mahtuneet mukaan tähän kertaan. Porissa olisi tarvetta vakituiselle silmä- ja polvitarkastuksia sekä sydänkuuntelua tekevällä eläinlääkärille.

Kiitos Maija, että jaksat järjestään näitä joukkotarkastuspäiviä. Kiitos eläinlääkäri Tuomas Illukka, että käyt Porissa tarkastamassa koiriamme.

Dumond Be My First Love "Kipinä"
Fixus Make A Statement "Håkan"
Willy Lee Frosted Ohio Star " Åsa"
kävivät tällä kertaa tarkistuttamassa silmänsä.


26.1.2019 YLÖJÄRVI RALLY-TOKO

Kääpiösnautseri on älykäs ja temperamenttinen, reipas pieni koira, joka kaipaa tekemistä ja viihtyy eri harrastuslajeissa. "Sylikoiraksi" siitä ei ole, vaan ennemminkin aktiivisen ihmisen hyväksi toveriksi niin ulkoiluun, toko, rally-toko, agilitykilpailuihin kuin myös luku- tai kaverikoiraksi. (Suomen Kääpiösnautserikerho)

Dumond -koirien uusi aluevaltaus on rally-toko. Kiitos aktiivisuudestanne "Martta" ja Sari.

Dumond Black Joy Of Life "Martta" ALO RALLY-TOKO 96 pistettä RTK1

Parin kuukauden päästä Martta starttaa avoimessa luokassa.

Onnellinen, mutta väsynyt kilpailija

19.1.2019 TURKU INT.

Dogs feel good in Turku Top Dog show - and so do we!

Koirakolmikkomme saavuttivat hienot tulokset vuoden ensimmäisessä kotimaan näyttelyssämme.
Erityisen iloisia olimme Voiton ensimmäisestä cacibista.
(Big Paw´s I Hear Voicez on jo C.I.B)
Voitto esiintyi toistamiseen Big Paw´s -kennelin kasvattajaryhmässä, ryhmä sijoittui 6. parhaan joukkoon isossa kehässä.

Star´s Of White Night Iseland "Alina"
NUO ERI1 SA PN3 VARASERT

Minimaks Golden Christmas "Luna"
AVO ERI1 SA PN2 VARASERT VARACACIB

Big Paw´s One Man Army "Votto"
NUO ERI1 SA PU2 SERT VARACACIB -> CACIB

Tuomarina Csaba Pettkó, Unkari


12. - 13.1.2019 TARTO, VIRO

Vuoden ensimmäinen näyttely, vuoden ensimmäinen valio.
EE JMVA Big Paw´s One Man Army "Voitto"

Ajankohtaiset uutiset tulevat tällä kertaa kuvakollaasina.

Talvinen Tarto

Ravintola Polpo

Su 13.1.2019
Cheantake Unchained "Diva"
JUN ERI1 SA PN1 JUNSERT JUNROP ROP

Big Paw´s One Man Army "Voitto"
JUN ERI1 SA PU1 JUNSERT JUNVSP VSP
Uusi Viron juniorivalio!

Libenzver Akura Prestige "Hema"
JUN ERI2

Minimaks Golden Christmas "Luna"
AVO EH

Tuomarina Guenther Ehrenreich, Itävalta

La 12.1.2019
Cheantake Unchained "Diva"
JUN ERI1 SA PN1 JUNSERT JUNROP ROP

Big Paw´s One Man Army "Voitto"
JUN ERI1 SA PU1 JUNSERT JUNVSP VSP

Libenzverg Akura Prestige "Hema"
JUN ERI1 SA PN3 JUNSERT

Minimaks Golden Christmas "Luna"
AVO ERI3

Tuomarina Hans-Erhard Grüttner, Saksa


LENNOKAS LOIKKA VUOTEEN 2019


5.1.2019 NIPPONDAIBU MATCH SHOW, PORI

Tukka takana ja elämä edessä, pörröturkkinen Toini harjoitteli esiintymistä Aleksandran ohjauksessa Nippondaibu match showssa Porin Kauppakeskus Iccossa.

Meillä perinteisesti uusi vuosi alkaa match showlla tai muulla näyttelytreenillä.

Meillä on ollut treenikäytössämme oma, tilava ja ennen kaikkea puhdasmattoinen halli.

Treenikerrat tuottavat jo nyt tulosta, hyvältä näytti Aleksandran ja Toinin yhteistyö.

- Yhteystiedot -

Katja Pitkänen
FI 29600 Noormarkku
tel. + 358 500 863 572

Petra Pitkänen
Tel. + 358 50 4669042